Medical Taping bij Hooikoorts

Circa 20% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een over-reactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen meer slijm gaan produceren. Dat zorgt voor een reeks van klachten, zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde klachten. Een klein percentage van de mensen met hooikoorts klachten, heeft het hele jaar last.

Sinds vorig jaar werken wij met Medical Taping bij hooikoorts. De werking van de tape lijkt te zitten in de kalmerende werking die CureTape heeft op het neurogene stelsel in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor vermindert de allergische reactie. De resultaten van de Medical Taping toepassing van CureTape bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Bij een eerste inventarisatie (pilot in 2016) blijkt dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten.
Voor een uitgebreide uitleg over de werking van het tape klik hier

Het tapen

Uit de eerste inventarisatie is verder gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is en dat de klachten bij een tweede tape na 1 week nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna geeft soms ook nog verbetering, maar de daling van klachten bij een derde tape is minder significant. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

Medical taping hooikoorts

Er wordt gestart met tape 1: de rugtape. Mocht deze tape niet genoeg effect geven, dan kan er voor gekozen worden de tweede keer ook de borsttape aan te leggen.

Voor meer informatie, kijk op https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/